Vítejte na stránkách dražební společnosti AK dražební Praha a.s.

Potřebujete poradit? +420 222 220 319

Investiční příležitost prodeje 32 bytových jednotek v Karviné

Karviná je univerzitním, turistickým, lázeňským a ekonomickým městem Slezské metropolitní oblasti. Ve vzdálenosti cca 18 km se nachází krajské město Ostrava. Vývoj cen za 1 m2 je v rámci ČR velmi dynamický. V posledních třech letech stoupla jeho cena o 116 % u jednopokojových bytů, o 102 % u jednotek 2+1, 111 % nárůst u jednotek 3+1. Průměrná cena za 1 m2 je tedy cca 28.000,- Kč.

25. 10. 2022

V sousedství jednotek je obchodní středisko JAS, náměstí Jurije Gagarina, bytový výškový blok s kavárnou U Slunka, Kino Centrum, hlavní nádraží, Výškové bloky Sanatoria Lázní Darkov, hala házené, Administrativní výšková budova na tř. Havířská

 

Klíčová investiční kritéria:

Karviná je univerzitním, turistickým, lázeňským a ekonomickým městem Slezské metropolitní oblasti. Ve vzdálenosti cca 18 km se nachází krajské město Ostrava. Vývoj cen za 1 m2 je v rámci ČR velmi dynamický. V posledních třech letech stoupla jeho cena o 116 % u jednopokojových bytů, o 102 % u jednotek 2+1, 111 % nárůst u jednotek 3+1. Průměrná cena za 1 m2 je tedy cca 28.000,- Kč. Cenový růst je způsoben zejména těmito faktory:

  • Ceny bytů v krajském městě Ostrava, kdy největšího zhodnocení dosáhly bytové jednotky 1+1 a to 125 %. Jednotky 2+1 a 3+1 v průměru 70 %. Za období 3 let tak došlo k nárůstu na průměrnou cenu 45.000,- Kč/1 m2 u stávající, původní výstavby ze 70-80 let. Město Karviná má sekundární tvorbu cen, kdy dojezdová vzdálenost do metropole Ostrava činí cca 15 - 20 minut. Město Karviná má kvalitnější bydlení v podobě lepších bytových jednotek, příznivějšího ovzduší a možnosti vyžití. Cena tak bude v dalších 3 letech dorovnávat cenu za 1 m2 v krajském městě Ostrava na hodnotu cca 20 % nižší.  
  • Nedostatek kvalitního nájemního bydlení, kdy nezanedbatelná část je obsazena studenty a návštěvníky Lázní Darkov. 
  • Prakticky nulová výstavba rezidenčního bydlení, která je komplikovaná jak místní legislativou, tak cenou nové výstavby, která je v nákladové ceně cca 50.000,- Kč za 1 m2 bez pozemku a marže investora.  

 

Jen v rámci fondu spravedlivé transformace je pro Karvinský region, připraveno osm miliard z fondu evropských peněz, které budou v nejbližších letech čerpány přes Ministerstvo pro místní rozvoj. Karvinský region je tak jednoznačně doporučující lokalitou pro budoucí investice, kdy bude jednak nedostatek bytů z důvodu stěhování se z krajského města Ostrava za kvalitnějším a levnějším bydlením a v neposlední řadě stěhování poblíž nových průmyslových parků - viz. Efekt Nošovice - vývoj cen bytů Frýdek Místek. 

 

Popis nemovitostí: 

Bytové jednotky o podlahové ploše 38 - 83 m2 jsou umístěny ve vyšších patrech v panelových bytových domech typové soustavy G-57 nebo cihlové výstavby. Byty prošly v předešlých letech revitalizací spočívající v dokončení komplexního zateplení obvodového pláště domu a střech. U řady jednotek došlo k celkovým opravám a rozšíření lodžií s jejich zasklením. Proběhla výměna stoupacích a ležatých rozvodů, výměna oken za plastová.

Lokalita:

Díky poloze nabízí bytové jednotky pohodlné bydlení se vším potřebným na dosah ruky, zároveň však stojí na klidném místě. V bezprostřední blízkosti funguje veškerá občanská vybavenost, jsou zde supermarkety, restaurace i trendy kavárny, zdravotnické služby i sportoviště, blízko jsou zastávky MHD.

K financování nemovitostí můžete využít naší sesterské společnosti. Bytové jednotky se nabízí jednotlivě. 

Kromě běžných prohlídek nemovitostí nabízíme také videoprohlídky v reálném čase přes WhatsApp, FaceTime, Messenger, Skype ad.

Dražební společnost AK Praha a.s.
Pařížská 127/20, Josefov
110 00, Praha 1

IČ: 14430371
DIČ: CZ14430371
ID datové schránky: dgrx3vz

společnost zapsána v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 27201

Nahoru